Uratarina: Merja Tuominen

Merja Tuominen, palkkahallinnon asiantuntija

Toimin palkkahallinnon asiantuntijana (PHT) ja tehtäviini kuuluvat kaikki erilaiset palkkahallintoon liittyvät työt. Työpisteeni sijaitsee Seinäjoen toimistolla.

Miksi alkujaan kiinnostuit alasta?Miten tulit VIEW Groupille töihin?Mitä työpäiväsi sisältävät?

Matematiikka oli lempiaineeni koulussa, joten ajattelin, että työ numeroiden parissa voisi olla minun juttuni. Olin oikeassa, enkä ole katunut uravalintaani. Tulin alun perin vuonna 2017 töihin Tili- ja Yrityspalvelu Lehtiselle, jonka liiketoiminnan VIEW Group, silloinen Homeros, osti vuonna 2021. Työpäiväni sisältävät varsinaisen palkanlaskennan lisäksi muita palkkahallinnon töitä, asiakkaiden kysymyksiin vastaamista ja heidän neuvomistaan sekä työkavereiden avustamista palkkoihin liittyvissä asioissa. Yksikään päivä ei ole täysin samanlainen, joten tylsistymään ei pääse. Työmäärä on sopiva, joten olen oikein tyytyväinen tilanteeseen.

Miten urasi on VIEW Groupissa kehittynyt?

Aloitin taloushallinnon asiantuntijana, mutta ajan saatossa työtehtäväni ovat siirtyneet kirjanpidoista ja tilinpäätöksistä minulle jo ennestään tuttuun palkanlaskentaan. Lopulta halusin keskittyä nimenomaan palkkahallinnon tehtäviin ja noin vuosi sitten liityin virallisesti palkkatiimiin. Viime syksynä suoritin PHT-tutkinnon ja lähitulevaisuudessa haluan kouluttautua palkkahallinnon saralla lisää.

Miten VIEW Group on muuttunut vuosien mittaan?

Toimintatavat ovat hioutuneet koko ajan paremmiksi ja työntekijöiden määrä on kasvanut tasaisesti.

Mitkä asiat ovat VIEW Groupilla työskentelyssä parhaita?

Loistavat työkaverit, joiden ansioista töihin on mukava tulla. Tällä on iso merkitys erityisesti silloin, jos töissä on kiireisempi kausi meneillään. Meillä myös toimitaan sujuvasti eri toimistojen välillä. Yhteydenpito on helppoa ja työkaverit tulevat tutuiksi. Työn joustavuus, etätyöskentelyn mahdollisuus ja työtehtävien monipuolisuus ovat isoja plussia, joiden vuoksi työnteko on mielekästä. Pidän myös siitä, että henkilöstön hyvinvoinnista pidetään huolta, erityisesti liikunta- ja kulttuurietu on mahtava juttu!

Mitä tulevaisuudensuunnitelmia tai unelmia sinulla on työhön liittyen?

Aion suorittaa lähivuosina loppuun perheenlisäyksen vuoksi keskeytyneet tradenomiopinnot. Tämän lisäksi yksi tulevaisuuden haave on hankkia yliopistokoulutus töiden ohella lisäämään osaamistani. Koulutukset tukevat suunnitelmaani kehittyä asiantuntijana palkka- ja henkilöstöhallinnon saralla.

Miksi VIEW Groupille kannattaa hakea töihin?

Meillä on aidosti hyvä työilmapiiri, mielenkiintoiset työtehtävät, joihin pystyy itse vaikuttamaan, mahdollisuus kehittää itseään, hyvät henkilöstöedut, mukavat ja viihtyisät työympäristöt kunnollisilla työvälineillä ja joustavuutta työajoissa.

TOP 3 VIEW Groupilla

  • Loistavat työkaverit
  • Mahdollisuus vaikuttaa omiin työtehtäviin
  • Hyvät henkilöstöedut

”Työn joustavuus, etätyöskentelyn mahdollisuus ja työtehtävien monipuolisuus ovat isoja plussia, joiden vuoksi työnteko on mielekästä.”