Kuinka Homeros Oy:stä kasvoi VIEW Group Oy

Homeroksen matka alkoi vuonna 2008 Sanna ja Juha Lehtisen perustamana ja on kasvanut vuosien varrella siihen pisteeseen, että meistä on nyt tullut virallisesti VIEW Group Oy. VIEW Group on pohjoismainen tilitoimistokonserni, joka osti Homeros Oy:n osakekannan vuonna 2021 ja nyt integraatioprojektin myötä siirrymme saman brändin alle sekä yhteisiin järjestelmiin.

Integraatio on aina haastavaa, mutta yhteisellä arvopohjalla ja saumattomalla yhteistyöllä olemme selvinneet varsin hyvin. Pohjoismainen yrityskulttuuri on hyvin samankaltaista ja on ollut ilo huomata kuinka helppoa yhteistyö VIEW Groupin kanssa on ollut. Molempien yhtiöiden slogankin oli aivan sattumalta sama: ”numeroista syntyy tarinoita – your numbers tell a story”. Tämän parempaa pohjaa yhdistymiselle tuskin voi olla.

Omalta osaltani matka ei ole ollut vielä kovin pitkä, mutta yhtiön perustajat sekä suuri osa henkilöstöä on kokenut monenlaisia muutoksia ja kohdanneet erilaisia asiakastarinoita vuosien aikana. Matkan varrella yhtiö on kasvanut ja mukaan on mahtunut EK-tilien ja Tili-Lehtisen yritysostot ja integraatiot, jotka ovat muodostaneet tukevan pohjan Homeros Oy:n liiketoiminnalle. Tähän tukevaan pohjaan rakentuu myös VIEW Group Oy:n liiketoiminta Suomessa nyt ja jatkossa. Henkilöstömme on osaavaa ja ammattitaitoista, asiakkaat ja heidän kokemansa palvelun laatu ovat jatkossakin meille ensiarvoisen tärkeitä. Jatkamme taloushallinnon sähköistämistä, joka takaa tehokkuuden ja laadun asiakkaillemme ja haluamme kirjanpidon ja palkkahallinnon lisäksi tuottaa asiakkaillemme myös lisäarvoa talouspäällikkö ja asiantuntijapalveluillamme.

VIEW Groupilla, joka on perustettu vuonna 2004, on Norjassa, Ruotsissa ja Suomessa noin 700 työntekijää ja yhteenlaskettu liikevaihtomme on hieman alle 100 miljoonaa euroa. Palveluvalikoimaamme kuuluvat kirjapito- ja palkkahallintopalvelut, taloushallinnon asiantuntijapalvelut sekä sähköiset taloushallinnon- ja ERP järjestelmät. Suomessa tavoitteenamme on laajentua lähivuosina erityisesti pääkaupunkiseudulle ja suurempiin kaupunkeihin ja kasvaa merkittäväksi taloushallinnon palveluita tuottavaksi yritykseksi.

Toimiminen osana pohjoismaista konsernia tuo vahvuutta liiketoimintaamme aivan eri tavalla kuin meillä on aiemmin ollut. Homeros on panostanut asiakastyytyväisyyteen ja järjestelmäosaamiseen, mutta resurssit ovat nyt ihan eri luokkaa, kun myös VIEW-konsernin järjestelmäosaamista tuodaan modernin teknologian, tekoälyn ja robotiikan kera taloushallintoon ja kirjanpitoon. Jatkossa pystymme tarjoamaan asiakkaillemme entistäkin kattavampaa asiantuntijaosaamista ja kansainvälistä palvelua sekä työntekijöillemme laajempia urapolkumahdollisuuksia.

Emme kuitenkaan unohda juuriamme, vaan jatkamme Homeroksen viitoittamalla polulla asiakaskeskeisenä ja helposti lähestyttävänä tilitoimistona. Tästä tulemme yhdessä pitämään huolen.

Muutosten myötä päättyy myös yksi tarina Homeroksen historiaa. Sanna ja Juha ovat päättäneet ”eläköityä” ja siirtyä sivuun yhtiön toiminnasta. Molemmille iso kiitos Homeroksen saattamisesta tähän pisteeseen ja niistä tarinoista, joita numerot ovat matkan varrella synnyttäneet. VIEW Group Oy jatkaa ja luo numeroiden avulla uusia tarinoita.

Jaakko Kaidesoja
toimitusjohtaja