Faktuconin toimitusjohtaja & VIEW Groupin uusi myyntijohtaja: Juuso Kiiveri

Juuso on ollut Faktuconin toimitusjohtaja vuodesta 2017 ja meidän uusi myyntijohtajamme huhtikuusta 2024 lähtien. Koulutustaustaltaan Juuso on kauppatieteiden maisteri, KLT-kirjanpitäjä ja Business Advisor. Kuinka hän alun perin päätyi alalle?

”Olen ollut tilitoimistobisneksessä vuodesta 2011, johon päädyin itseasiassa sattumalta. Etsin opiskeluaikana oman alan töitä ja sain ainejärjestömme työpaikkapörssin kautta kesätyöpaikan tamperelaisesta tilitoimistosta kirjanpidon harjoittelijana ja lopulta etenin neljässä vuodessa lopulta johtoryhmään asti. Tämän jälkeen toimin pari vuotta palkkajohtajana vastuualueenani parhaimmillaan kolmen paikkakunnan tilitoimistot, kunnes tätini pyysi minua yllättäen lounaalle keväällä 2017 ja ehdotti, että lähtisin jatkamaan hänen tilitoimistoaan Helsingissä.”

Yrittäjänä Juuson työtehtävät ovat skaalautuneet laajoiksi, ja hän on hoitanut kaikkea kirjanpidosta uusasiakashankintaan ja toimitilojen kunnostuksista vakuutusyhtiöiden kilpailuttamiseen. Jatkossa hänen vastuulleen kuuluvat Helsingin ja Lempäälän toimistojen vetäminen sekä uusasiakashankinta VIEW Groupilla. Hän toimii myös kirjanpidon asiantuntijana ja hoitaa edelleen muutamia omia asiakkaitaan.

Kysyimme Juusolta, mikä tekee alasta mielenkiintoisen ja milloin hän kokee onnistuneensa työssään.

”Joka viikko oppii jotain uutta, kun pääsee tutustumaan yrityksiin lukuisilla eri toimialoilla ja näkee yrityksiä kaikissa elinkaaren vaiheissa. Lisäksi muuttuva lainsäädäntö ja teknologiset innovaatiot pakottavat pitämään tuntosarvet pystyssä alan uusimpiin suuntauksiin. Kiitos asiakkailta on tämän työn suola. Siitä tulee hyvä fiilis, kun saa asiakkaalta spontaanisti palautetta hyvin sujuvasta yhteistyöstä. ”

Yrittäjyys on antanut hänelle näköalapaikan yrityksen jokaiseen toimintoon, jonka vuoksi kuten hän itse toteaa ”minulla taitaa olla mielipide vähän joka asiasta.” Vahvuuksikseen hän kertoo nopean tekemisen, it-taidot ja hyvän muistin, jonka lisäksi hän on saanut palautetta viilipyttymäisestä olemuksesta tiukassakin tilanteessa eli työteho säilyy myös paineistettuna ja sovituissa aikatauluissa pysytään.  Työn ja vapaa-ajan hän on pyrkinyt rajaamaan tarkasti, koska hänellä on ollut taipumusta viedä työasioita myös kotiin. Tätä ehkäistäkseen hän on tehnyt tietoisen päätöksen olla kurkkimatta sähköposteja iltaisin ja viikonloppuisin, vaan mieluummin keskittyy niihin täysillä töissä ollessaan. Hän toteaakin, että hyvin levänneenä aivot toimivat paremmin ja työn tehokkuus pysyy korkeana, kun ei tee jatkuvasti 12 tuntisia työpäiviä. Työtä tasapainottaa myös kuntosalilla käynti, squashin pelaaminen kavereiden kanssa ja aktiivinen arki 5-vuotiaan labradorinoutajan kanssa.

Kysyimme lopuksi Juuson ajatuksia ja odotuksia tulevaisuuden suhteen. Näin hän vastasi:

”Näen, että yhdistyminen VIEWn kanssa tuo turvaa ja leveämmät hartiat, kun tekijöitä ja asiakkaita on jatkossa enemmän. Jatkossa esim. sairastapaukset eivät automaattisesti tarkoita sitä, että Juuso-yrittäjä venyy ja paikkaa sairastumiset. Lisäksi pullonkaula kasvulle poistuu, kun isompi organisaatio pystyy vastaanottamaan tulevia asiakkaita tehokkaammin kuin mihin Faktuconilla oli pienenä toimijana mahdollista. Samalla kykymme palvella isoimpia asiakkaitamme paranee merkittävästi, kun pystymme palvelemaan asiakkaita kansainvälisesti ja voimme varata isommat henkilöresurssit asiakkaidemme käyttöön.

Toisaalta johtoryhmän jäsenenä minulla on mahdollisuus päästä monistamaan Faktuconilla hyväksi todettuja toimintatapoja kokoluokkaa isompaan tilitoimistoon ja tällä tavalla olla kehittämässä koko VIEW Groupin toimintaa ja kasvua. Odotan innolla, että pääsen tutustumaan uusiin kollegoihin ja eri toimistoihin sekä ottamaan oppia VIEW Groupin hyvistä käytännöistä, joita päästään jalkauttamaan sitten osaksi meidän toimistojen arkea. Lisäksi totta kai hienoa päästä tutustumaan uusiin yhteisiin asiakkaisiin!”